موضوع شکار کبک براي بسياري از علاقه‌مندان هيجان‌انگيز مي‌باشد. البته بسياري از انسان‌ها شکار حيوانات و پرندگان را دور از احساسات انساني دانسته و اين کار را منع مي‌کنند.به‌هرحال فعل شکار از گذشته در جوامع انساني بوده و امروزه نيز بسيار علاقه‌مند مخصوص به خود را دارد. در اين نوشتهمي‌خواهيم به مطلب شکار کبک بپردازيم. در کشورمان ايران شکار و شکارچي قوانيني دارد که بايست رعايت شود البته هستند افرادي که با رعايت نکردن قوانين بر خود و جامعهزيست‌محيطي خساراتي را وارد مي‌نمايند.
در پله اول از اين مسير به شدت پيشنهاد مي‌کنيم قوانين بروز شکار را از مراجع رسمي گرفته و مطالعه نماييد. براي نمونهوب‌سايت اداره کل حفاظت محيط زيست لرستان يک مطلب با موضوع ” قوانين و مقرارت ويژه شکار و صيد ” را در سايت خود درج نموده است که مي‌توانيد از اين آدرس مطالعه نماييد. براي مثال در اين قوانين آمده است که شکار کبک،چيل، تيهو از اول بهمن تا پايان مرداد ممنوع مي‌باشد.همچنين پرندگان وحشي: عقاب طلايي، بالابان ، هما ،شاهين، کبک دري در دسته پرندگان در معرض انقراض استان لرستان مي‌باشند.


 


عکس از شکار کبکشکار کبک


تاريخچه شکار کبک


کبک پرنده اي زيبا مي باشد که از گذشته دور براي استفاده خوراکي از گوشت آن اين پرنده را شکار مي کردند. در جوامع علمي کبک را ” Perdicinae ” مي نماند و آن را در تيره قرقاولان گنجانده اند. براي اولين دوره اعراب به دليل لذت فوقالعاده گوشت کبک اقدام به شکار اين پرنده نمودند. البته در آن دوران روش هاي شکار سخت و غير اصولي بوده و سعي مي کردند با پراندن پرنده در جهت هاي مختلف آن را خسته کنند تا وقتي سر در برف فرو برد با دست آن را بگيرند.در تاريخچه کبک سه صفت ” خراميدن ، قهقهه زدن و سر در برف فرو بردن ” نام برده شده است. جالب است بدانيد داستان فرو کردن سر در برف کبک در شکار آن در طول تاريخ قصه طولاني داشته است و بسيار از شعارا در وصف حال کبک شعرها سروده اند. ” سرش را مثل کبک زير برف کرده ” .
موضوع شکار کبک به اين روش از اين قرار است که در گذشته همچون روش اعراب با محاصره کردن محل زندگي کبک ها و پراندن آنها در جهت هاي مختلف باعث خستگي کبک ميشدند و کبک در هنگام خستگي براي مخفي شدن سر خود را در برف فرو مي کرده به خيال آنکه شکارچي آن را نمي بيند.
البته تصوري ديگري نيز وجود دارد که ميگويند کبک از روي خستگي وقتي بر روي زمين فرو مي آمده است کنترل خود را از دست داده و سرش در برف فرو مي رود. هر چه که هست در آخر کبک شکار ميشود.


 


تاريخچه شکار کبکتاريخچه شکار کبک


 


روش هاي شکار کبک


شکار اين پرنده به روش هاي مختلف صورت ميگيرد. در مراحل شکار بسته به تبحر فرد شکارچي از تور ، تله ، اسلحه شکاري و … استفاده ميشود. معمولا در کشور ما فصل شکار از اوايل ماه چهارم شروع ميشود ، درست زماني که جوجه هاي کبک به سن حدود سه ماهگي خود رسيده اند و کم کم دور از پدر و مادر خود به صورت مستقل زندگي مي کنند. البته در برخي از سالها شکار در اين فصل نيز ممنوع اعلام ميشود و بايست به اين نکته دقت داشته باشيد.
در زندگي کبک ها منابع آبي بسيار ارزشمند است. افراد محلي معمولا راحت ترين روش براي شکار کبک را انتخاب ميکنند و در زمان هاي خاص ( معمولا بامداد يا به وقت غروب خروشيد ) با قرار دادن تله هاي در مسير منابع آبي يا اطراف آن اقدام به شکار اين پرنده مي نمايند.البته با تور هاي مخصوص نيز مي شود اين کار را انجام داد.
نکته جالب در اين روش شکار کردن ايجاد صداهاي شبيه به پرنده کبک نر است. بر از شکارچي ها با خود سوت هاي به همراه دارند که صدا پرنده کبک نر را تقليد مي کند. برخي نيز صدا کبک را به ضبط کرده و آن را پخش مي نمايند. اين روش باعث ميشود اعتماد ساير کبک ها به محل جذب شود.يک روش همراه با خشونت بيشتر در بين شکارچيان رواج دارد و آن هم استفاده از سگ هاي شکاري مي باشد. سگ ها شکاري تربيت شده در بين درختچه ها رها ميشوند و اقدام به شکار کبک ها مي نمايند.


منبع : اموزش شکار کبک


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دنیای شیرین ریاضی دیجیتال مارکتینگ Hector معرفی دستگاه های صنعتی سیب گرافیک سگ پامرانین نیمه‌ابری امید ارگ دکوراسیون ایرانی